ADAC избра хибрида Auris за автомобил на бъдещето

Main February 15, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 3159 views | no comments

Немският автомобилен клуб ADAC присъди наградата „Жълт ангел 2011" на първия пълен хибрид в C-сегмента - Toyota Auris HSD. Той заслужено получи титлата „Автомобил на бъдещето" в тази новосъздадена категория на годишните награди "Жълт ангел" (Gelben Engel) на немския автомобилен клуб ADAC. Призът „Автомобил на бъдещето" бе присъден за първи път.
Според журито Auris HSD е най-напредничавият хибриден автомобил, защото съчетава всекидневна практичност, ниска цена, минимално влияние върху околната среда и отлична безопасност. Тази оценка се основава на новата система за оценяване на ADAC, която гарантира обективното разглеждане на всички автомобили в класа, борещи се за отличието.
До оценяване се допускат само автомобили, които се задвижват на бензин, дизел или електричество, оборудвани със старт-стоп система и покриващи нормите Eвро 5 за бензин и Eвро 6 за дизел.
Благодарение на системата Hybrid Synegy Drive (HSD), Auris хибрид постига рекордно ниските 89 г/км емисии на CO2, а отделените твърди частици и азотни окиси (NOx) са значително по-ниски от дизеловите двигатели. Като се добави и средния разход на гориво от 3,8 л/100км, Auris HSD става недостижим в класа си. За разлика от изцяло електрическите автомобили, хибридният Auris няма ограничения в пробега - с него може да се пътува на дълги дистанции, като мощността се предоставя от бензиновия двигател и електромотора едновременно. А и цената му е доста по-конкурентна, като с нововъдения фирмен лизинг месечната му вноска е 430 лв.

 
Keywords:   nox, toyota
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...