ADAC прати на боклука китайския Brilliance

Main June 22, 2007 | Auto-Press.net A- A+ 1156 views | no comments

Brilliance BS6 показа изключително слаб резултата при проведения на 21 юни от ADAC краш-тест - само една от възможните пет "звезди". Този резултат не е първият подобен за китайски автомобил - преди него катастрофално на същия тест се представи всъдеходът "Земен вятър" /Land wind/.

Brilliance BS6 е първият седан с който китайците искат да навлязат сериозно в Европа, беше изпитан по общопризнатата методика Еuro NCAP. Стандартните краш-тестове, които прави са няколко вида, но определящи за крайната оценка на колата са изпитанията при челен и страничен удар. Под голямо внимание се взимат и резултатите от симулациите на страничен удар със стълб, както и нивото на сигурност, която тестваните модели гарантират на пешеходците. Опитите при челен удар се извършват със скорост от 64 км/ч, страничните с 50 км/ч, а стълбът с диаметър 254 мм се "атакува с 29 км/ч.

Пътниците в лошия сценарий при страничен удар имат много ниска вероятност за оцеляване. При изпитанието за челен удар Brilliance е прекалено мек в централната клетка и не запазва добре вътрешността на купето. Шофьорската колонка на покрива прониква твърде навътре в купето, врата се деформира прекалено много и не може да бъде отворена по друг начин освен с тежка спасителна екипировка.

Педалите навлизат навътре с цели 32 см, а приборното табло с над 20 см. Воланът при удара отива настрани, което прави работата на въздушната възглавница неефективна, защото главата на водача се отклонява настрани и се удря директно в приборното табло.

Поради липсата на ограничители на натягането на коланите торсът и краката са изложени на сериозни рискове. Задните седалки имат прекалено къси колани, но и ма и нещо леко положително - в детската безопасност Brilliance взима 30 oт възможните 49 точки, но това се дължи най-вече на качеството на използваната при теста детска седалка.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...