Alfa Romeo и студенти по дизайн направиха прототип

Main February 18, 2013 | Speed-Press.com A- A+ 4130 views | no comments

На 83-тото издание на автомобилния салон в Женева Европейският дизайнерски институт в Торино ще представи своята студия Gloria, разработен в сътрудничество с развойния център на Alfa Romeo. През 1966 г. моделът Spider Duetto поставя митичните основи на марката в САЩ с участието си във филма The Graduate.
Днес подобна мисия ще има и Gloria, която е насочена към щатския, така и към азиатския пазар.
Европейският институт по дизайн използва възможността да помогне на студентите си да развихрят въображението си и да разработят голям автомобил за въпросните части от света. В интерес на истината седанът е символ на елегантност и престиж. Alfa Romeo Style Centre на свой ред се включи в различните фази от начинанието – като се започне от първите стилни оферти и се стигне до разработването на пълноразмерен макет от глина в мащаб 1:1.
Дължината му е 4700 мм, широчината - 1920 мм, а височината - 1320 мм. При колесна база в размер на 2900 мм Gloria е спортен седан с решителна линия. Моторният капак ни напомня за всичко хубаво, което си мислим за Alfa Romeo, а кожените ивици отпред ни връщат в миналото на марката. Gloria е плод на усилията от страна на двайсет студенти от Италия и други страни. Името на програмата, по която работят те, е Master of Arts in Transportation Design.
На щанда си в Женева Институтът по дизайн ще даде възможност на виртуални игри на iPad, с които посетителите ще могат да изпробват различни цветове, джанти и др.

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...