Финансови резултати на Renault за 2012 г.

Main February 18, 2013 | Speed-Press.com A- A+ 4335 views | no comments

Въпреки предизвикателната европейска пазарна среда, Renault group подсили счетоводния си баланс, продължи да преследва световната си стратегия за растеж и постигна положителен нетен доход от 1,735 млрд. eвро.
За четвърта поредна година оперативният свободен паричен поток на aвтомобилното подразделение е положителен. Въпреки отрицателното влияние на продажбите и оперативния доход, целогодишният свободен паричен поток достигна до 597 млн. евро, главно в резултат на строгото управление на оборотния капитал. Групата успя да увеличи годишните си инвестиции, достигайки 8,1% от приходите.Тези резултати, заедно с продажбата на А акциите в AB Volvo през декември 2012 г. за 1,476 млрд. евро, позволиха на групата да елиминира нетния си дълг. За пръв път от създаването на алианса с Nissan през 1999 г., Renault отчита положителна нетна кешова позиция на автомобилното подразделение от 1,492 млрд. евро на 31 декември 2012 г., сравнено с нетен дълг от 299 млн. евро в края на декември 2011 г. В същото време автомобилното подразделение отчете силна ликвидна позиция от 13,6 млрд. евро, сравнено с 11,4 млрд. евро в края на 2011 г.
През 2013 г. европейският пазар остава несигурен и се очаква да се свие с поне 3%, а френският пазар - с 3 до 5%. Очаква се световният автомобилен пазар (PC+LCV) да нарасне с 3% на годишна база. Този ръст ще бъде подхранен от положителния импулс, очакван в Китай, Северна Америка, Индия (+11%), Русия (+5%) и Бразилия (+1.5%).
В този контекст Renault ще продължи да преследва стратегията си за международно развитие. В Европа групата се цели в постигане на ръст на пазарния си дял с лансирането на нови модели (Captur, ZOE, Clio Estate, новия Logan) и пълното влияние на продуктите, лансирани в края на 2012 г. (Clio IV и новото Sandero), подпомагани от устойчива ценова политика.
Повече информация в прикачения файл.

 
Keywords:   ab volvo, nissan, renault, volvo
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...