Alfa Romeo 4C бе избрана за най-красивата концeпция

Main May 29, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 8120 views | no comments

Alfa Romeo показа концепция на 4C с нов черешово-метален оттенък по време на известния конкурс Concorso d`Elegance Villa d`Este в Италия. Спортното купе със средноразположен двигател спечели погледите и гласовете на посетителите на автомобилното шоу и бе почетено като най-красивата концепция в клас „Прототип”.
Двуместният модел се задвижва от 1,7-литров 4-цилиндров бензинов турбо агрегат, който ще задвижва задните колела чрез сух съединител.
Според италианците 4C ще тежи по-малко от 900 кг, инженерите обещават ускорението от 0 до 100 км/ч да се осъществява за по-малко от 5 сек, а максималната скорост да надвишава 250 км/ч.
Производството на Alfa Romeo 4C ще стартира в завод на Maserati, базиран в Модена, Италия, от май 2013 г. Спортният автомобил с дължина 4 метра ще бъде първият представител на италианската марка, който ще пристигне в САЩ до края на следващата година.
Според слухове в Европа спортното купе ще се предлага на цена от 50 000 евро.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...