Alfa Romeo - Alfa 169 с платформа от Mercedes?

Main November 6, 2007 | RS-Auto.bg A- A+ 2858 views | no comments

В началото на октомври шефът на Fiat Серджо Марчоне разкри, че една от компаниите, с които са водили преговори за евентуален алианс, е Mercedes-Benz. Освен потвърждение за подобни преговори обаче не се знае нищо повече. Вероятно става дума за съвместна работа, благодарение на която двете компании да увеличат продажбите си. Сега обаче се чува и че Fiat може да ползват платформата на Mercedes за следващото поколение на Alfa Romeo 169.


Наскоро rs-auto.bg съобщи, че бъдещите представители на Alfa Romeo ще бъдат със задвижване на задните колела и първият модел от този тип (с изключение на 8C) ще бъде седанът 169, който се очаква да се появи до края на 2009 година. В началото се предполагаше, че инженерите ще ползват платформата на Maserati Quattroporte, но това вероятно ще бъде прекалено скъпо за една кола на Alfa Romeo.


Италианските медии твърдят, че Fiat може да заемат платформата на Mercedes за своя нов флагман, като архитектурата вероятно ще бъде заимствана от следващото поколение на E-class. Mercedes пък ще се възползват от една от платформите за малки автомобили на Fiat за бъдещите си A и B-class. Това ще позволи на двете компании да си споделят предимствата и рисковете от съвместния бизнес.


Миналия месец изпълнителният директор на Daimler Дитрин Цетше посети фабриката на Fiat в Касино, Италия, където се произвежда хечбекът Bravo. За нещастие на Fiat, BMW също водят преговори с Daimler за съвместна работа по същия проект – една и съща платформа за следващото поколение на Mini и на A и B-class.

 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...