Alfa Romeo Giulia стана на половин век

Main June 29, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 2650 views | no comments

Тази година Alfa Romeo празнува 50-ия юбилей от създаването на автомобила, изиграл изключителна роля в историята на марката.
Стилът, техническото съдържание, динамиката и иновациите са факторите, довели до успеха на Giulia, произвеждана от 1962 до 1977 г. От нея са продадени 1 млн. бройки.
Първата „Джулия“ се появява на 27 юни 1962 г. и е представена официално на пистата в Монца, където Alfa Romeo е постигнала легендарните си спортни постижения. Три години по-късно марката се завръща на пистата в Брианца със състезателната Giulia Sprint GTA.
Създадено е официално лого в чест на Giulia, вдъхновено от много прочулия се на времето си рекламен слоган „проектирана от вятъра“.
Клубовете на Alfa Romeo от цял свят почетоха юбилея на модела още на 24 юни на тестовата писта в Балоко, където са разработени и изпробвани всички версии на Giulia от миналото.
Новата Giulietta Quadrifoglio Verde ще потегли директно оттам към Великобритания, за да се включи в прословутия Фестивал на скоростта в Гудууд.
Заедно с Giulia през тази година петдесети юбилей празнува и един от първите официални клубове на марката - Registro Italiano Alfa Romeo (R.I.A.R.).

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...