AMG SLK - На мода са опушените фарове

Main December 26, 2007 | RS-Auto.bg A- A+ 3154 views | no comments

Наскоро от Mercedes представиха фейслифт на своя роудстър SLK-Class, както и някои механични модификации по 3.5-литровия V6 двигател с компресор. Вече има и първи детайли за вариантите, доработени от AMG.

Първото нещо, с което AMG се захваща, когато започва работа върху някой модел на Mercedes, е предната броня. Така докато по-опитомените 4- и 6-цилиндрови модели SLK получават новата предна престилка (която видимо се опитва да повтаря болидите на компанията във Формула 1), то вариантът с V8 тотално остава над тези неща. Той може да се похвали с по-широка „уста” с черна долна „устна”, която е очертана от страничните въздухозаборници. Над тях пък стоят предни фарове, които създават впечатлението, че са опушени.

Новите задни светлини на SLК са пренесени и в топмодела на AMG. Тенденцията фаровете да бъдат опушени е пренесена и отзад. Задната броня изглежда различно стилизирана, тъй като нейна задача сега е да приюти четирите интегрирани ауспуха вместо стандартната квадратна двойка. Иначе старият симпатичен 5.5-литров V8 двигател, тунингован от AMG, си остава на мястото. Склонни сме да смятаме, че това е добро нещо.

Що се отнася до първите снимки на Mercedes Benz 2008 SLK, снимки на версията на AMG вече изплуваха в електронното пространство, още преди те да бъдат предложени официално от Щутгарт. Затова и вероятно ще има да си говорим допълнително за този модел, когато Mercedes покажат аерокита на AMG.

 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...