Artega GT - Внимание... това е Artega GT

Main February 5, 2008 | RS-Auto.bg A- A+ 1860 views | no comments

Определено в момента има раздвижване в сектора на малките и леките роудстъри. А те хич не се радват на малък интерес – все пак това са улични състезатели с напомпани двигатели и предоставящи такова управление, за което собствениците на по-големи и тежки спортни автомобили могат само да завиждат. Напоследък бяха представени KTM X-Bow, MMi Avocet, Tesla, а и почти всичко, което носи логото на Lotus. Но има една кола, която изпреварва всички тези, когато стане дума за стил. Внимание... това е създадената от Fisker – Artega GT.

Artega GT е именно типът кола, която искаме да виждаме по пътищата. Това е комбинация от скорост, ефективност и ниско тегло, които дават гаранция за отлично управление. Същевременно луксозният и относително просторен интериор ще ви задържат още повече време в колата. Цената от 75 000 евро реално изглежда доста разумна, особено ако се вземе предвид фактът, че годишно ще бъдат произвеждани по 500 бройки от въпросния автомобил. И нека само споменем... 300 к.с.

Колата е творение на предишния шеф на Rolls Royce Клаус Дитер Фрерс и екип от немски експерти в областта на автомобилната индустрия. Той бе показан за първи път само като дизайн без двигател по време на автомобилното изложение в Женева от миналата година, а след това като напълно функциониращ прототип по време на изложението във Франкфурт. Сега вече моделът е готов да влезе в серийно производство, като локацията на неговия дебют ще бъде и мястото, където бе показан за пръв път – Женева, но година по-късно.

Сред някои от специфичните характеристики на колата са елуминиевата рама, каросерията, подсилена с въглеродни нишки, тегло от 1100 кг, багажник с обем от 300 литра, 3.6-литров V6 агрегат с директен инжекцион и шестстепенна DSG трансмисия. Очаквайте максимална скорост от 270 км/ч и ускорение до 100 км/ч със старт от място за по-малко от пет секунди.

 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...