Audi разкри изцяло електрически А2

Main September 7, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 4410 views | no comments

Audi потвърди плановете си за производство на изцяло електрически наследник на A2, шест години след спирането на първото поколение от производство. Концептуалният модел с четири врати, изобразяващ новия А2, ще направи световен дебют на автомобилното изложение във Франкфурт.
Хечбекът с пет врати е запазил отличителния си силует и алуминиевата конструкция от оригиналния A2. Въпреки това моделът е получил някои нови визуални и технически елементи от новия А1.
Концепцията е дълга 3800 мм, широка е 1690 мм и висока - 1490 мм. Това я прави 26 мм по-къса, 17 мм по-широка и 63 мм по-ниска от оригиналния A2.
Ключовите характеристики по отношение на дизайна включват новата шестоъгълна радиаторна решетка, ъгловати фарове, по-къс капак на двигателя, по-широка разливаща се линия на стъкления покрив, който променя прозрачността си с натискането на един бутон и почти вертикална задна част, характерна за хечбек.
Заедно с това новата концепция демонстрира най-новата LED технология на Audi, известна като лъчова матрица. Предните фарове използват така наречените микрорефлектори, генериращи високонаситена светлина, която не предизвиква заслепителен ефект, докато задните светлини адаптират своята осветеност за по-ясна видимост.
От Audi все още не са разкрили подробности за задвижващите агрегати, но според източници моделът ще се предлага както със стандартен електродвигател, така и с опционален, предлагащ удължена автономност.
Отвътре А2 предлага четири индивидуални седалки. Високотехнологичното арматурно табло е изчистено, като са премахнати традиционните контролни бутони. Всички контролни уреди са позиционирани зад волана в компактен отсек, зад него се намира дисплей с традиционните функции и достъп до интернет. Втори монитор е монтиран в средата на арматурното табло, който контролира мултимедийна система и също има достъп до интернет.
Компанията планира новият модел да бъде пуснат в продажба през 2013 г.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...