Audi A1: Старт на продажбите

Main August 27, 2010 | Auto-Press.net A- A+ 1554 views | no comments

От централата на Audi съобщиха, че от днес стартират официалните продажби в Германия на изцяло новия й субкомпактен луксозен модел А1. В същото време, автомобилът става достояние на потребителите в Австрия, Белгия, Люксембург и Швейцария, а останалите европейски пазари ще получат колата в средата на следващия месец.

"Информацията от нашите дилъри е че интересът към А1 надхвърля сериозно нашите очаквания, коментира Петер Шварценбауер, член на управителния борд на подразделението Маркетинг и продажби на Audi AG. "поради тази причина, ще увеличим производството с 20%, допълва той. Първоначалните предвиждания на германската фирма бяха за 100 000 единици годишно производство (50 000 до края на 2010), основната част от които за европейския пазар. Предстоящото лансиране на А1 в регионите Азия-Пасифик и Северна Америка в началото на следващата година, ще наложи сериозно преразглеждане на плановете. По всяка вероятност, компактният автомобил ще стане достояние и на клиентите в Китай.

От Audi коментират, че с базова цена от 15 800 евро, новият модел А1 предлага впечатляващ избор за персонализация. Според изчисленията на компанията, броят на вариациите на екстериора е над 800. Автомобилът стъпва на пазара с избор между три задвижващи агрегата- 1.2 TFSI, 1.4 TFSI и 1.6 TDI, като при желание от страна на клиентите, А1 ще може да бъде оборудвана с първата в сегмента комбинация автоматична трансмисия- система Start-Stop.

 
Keywords:   audi ag
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...