Audi A1 c цели 503 “коня”

Main June 1, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 2350 views | no comments


От Audi разпространиха официална информация за концептуалната си "хот модификация на хечбека A1, която е получила названието clubsport quattro.

Audi A1 clubsport quattro има петцилиндров бензинов турбомотор с ходов обем 2.5 TFSI литра от моделите TT RS и RS3. При концепта двигатерят е модернизиран, други са интеркулерът, смукателната и изпускателна системи. Мощността на Audi A1 clubsport quattro е 503 к.с. Двигателят е куплиран с шестстепенна механична предавателна кутия.

Това осигурява на колата с маса едва 1390 кг ускоряване от място до 100 км\ч за 3,7 сек., а до 200 10,9 сек. Максималната скорост е ограничена електронно на 250 километра в час, но скоростомерът на колата е разграфен до над 350.

Audi A1 clubsport quattro е по-широк с 60 милиметра, покривът му е от усилен с въглеродни нишки полимер, аеродинамичният карбонов кит е доста агресивен, спирачните апарати са с по шест бутала и с карбон-керамични дискове отпред, окачването е с регулируеми амортисьори, джантите са 19-цолови, гумите са с размери 255/30. Ауспухът, подобно на пистовото Audi A4 DTM, е изкаран от лявата с8трана на колата пред задните колела.

В салона на Audi A1 clubsport quattro са монтирани седалки от модела R8 GT с четириточкови колани, воланът е карбонов, а вместо дръжки на вратите са използвани платнени клупове.

Серийният вариант на Audi S1 quattro няма да е чак толкова агресивен като концепта и ще има доста по-скромен мотор, но не е ясно, кога точно ще излезе на пазара.

 
Keywords:   audi a4, clubsport, dtm, rs3, tt
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...