Audi Q3 се нагорещява

Main February 20, 2013 | Speed-Press.com A- A+ 3945 views | no comments

Audi представи горещата версия на Q3, увенчана със заветния индекс RS. Официалната премиера на модела ще се състои в началото на март на автомобилния салон в Женева. Новото чудо ще бъде с 5-цилиндровия 2,5-литров TFSI с макс. мощност 310 к.с. и макс. въртящ момент от 420 Нм. Това сърце е взето назаем от купето TT RS и хетчбека RS3 Sportback.
Предсерийната версия на модела дебютира през април миналата година на автомобилния салон в Пекин. Тогава прототипът бе с 2,5-литров мотор с макс. мощност 360 к.с.
Силовият агрегат при RS Q3 е комбиниран със 7-степенна роботизирана предавателна кутия S Tronic с два съединителя, която разполага и със спортен режим и има възможност за смяна на предавките с лостчета от волана. От място до 100 км/ч горещият кросоувър ускорява за 5,5 сек. макс. скорост е електронно ограничена на 250 км/ч. Тази великолепна динамика е съчетана с приличен среден разход от 8,8 л/100 км, а нивото на вредни емисии от СО2 е едва 206 г/км.
Новият горещ кросоувър е с четири задвижващи колела, като системата самостоятелно разпределя въртящия момент между двата моста. От друга страна с помощта на т. нар.Audi Drive Select, управлявана от мултимедийния център MMI, шофьорът може самостоятелно да регулира работата на ауспуховата система, най-вече озвучаването й, както и отзивчивостта на двигателя към педала на газта.
RS Q3 е с нови спирачни дискове с диаметър 365 мм отпред, благодарение на които е икономисан 1 кг от общата маса на автомобила. Стандартно версията върви с 19-инчови джанти от олекотени сплави, а 20-инчовите са опция.
RS Q3 е по-дълъг с 25 мм от стандартната версия и с толкова е увеличен и клиренсът на модела. Като цяло дължината на модела е 4410 мм, а масата му е 1730 кг, което със 165 кг повече от обикновения Q3. Обемът на багажника е 369 л. Със сгънати задни седалки той достига до 1261 л.
В обзавеждането на RS Q3 влизат спортни седалки, решени с кожа и алкантара, камера за паркиране, ксенонови фарове, светодиодни стопове и др. Допълнително може да бъде поръчана аудиосистема Bose с 14 високоговорителя и възможност за безжичен интернет в автомобила.
Продажбите на Audi RS Q3 започват в Германия от тази есен, като първоначалната цена е 54 600 евро.

 
Keywords:   Audi, rs3, tfsi, tronic
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...