Audi Q5 се обновява в Париж

Main April 26, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 7070 views | no comments

Audi разкри подробна информация за обновения Q5, чиято външност бе модернизирана.
Световната му премиера ще се състои на салона в Париж през септември. Фейслифтът се различава от старата версия по бронята, радиаторната решетка, доработените фарове и ауспусите. Доработено е и окачването и така Audi Q5 се сдоби с нови пружини и амортисьори, както и с електромеханичен усилвател на волана вместо предишния хидравличен. Благодарение на тази промяна автомобилът щял да икономисва средно по 0,2 л гориво на 100 км, твърдят производителите.
Запазена е опцията да се поръча мехатронното шаси Audi Drive Select с няколко настройки, които променят отзивчивостта на педала за газта, кормилното управление и работата на предавателната кутия.
Кросоувърът се предлага с модернизирана гама двигатели. Например 3,0-литровият дизелов „шестак“ е получил допълнителни 5 конски сили и вече разполага с 245 к.с. Максималният му въртящ момент е пораснал с 80 Нм до 580 Нм. В гамата влиза и 3,0-литров бензинов V6 с механичен нагнетател, развиващ макс. мощност 272 к.с. Той ще замени предишния 3,2-литров вариант.
С първия мотор Audi Q5 ускорява от 0 до 100 км/ч за 6,5 сек. Максималната му скорост е 225 км/ч, а средният разход на горивото е 6,4 л/100 км. Бензиновият V6 прави същото за 5,9 сек и постига 234 км/ч. Изразходва 8,5 л/100 км.
Кросоувърът се предлага с 2,0-литровия 4-цилиндров дизел, спряган в две версии на мощността - 143 к.с. (320 Нм) и 177 к.с. (380 Нм). В гамата остава и бензиновият мотор с аналогичен работен обем и мощност 225 к.с. В зависимост от модификацията двигателите могат да бъдат куплирани с 6-степенна механична и 8-степенна автоматична предавателна кутия ( за 2.0 TFSI и 3.0 TFSI) и със 7-степенна роботизирана S tronic с два съединителя (за 2.0 TDI и 3.0 TDI).
Остава в сила и хибридната модификация, съчетаваща бензинов турбомотор с мощност 211 к.с. и електродвигател с мощност 54 к.с.
През юни ще видим и суперверсията SQ5, която ще се развихри в „24-те часа на Льо Ман“, обзаведена с 3,0-литров дизелов „шестак“ и с макс. мощност 313 к.с. Очаква се и бензиновият вариант SQ5, който ще е с 33 к.с.
В Европа обновената версия ще поскъпне средно със 150 евро. Продажбите започват от октомври.


 
Keywords:   Audi, audi q5
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...