Audi R8 e-tron разписа рекорд на „Нордшлайфе“

Main July 2, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 2505 views | no comments

R8 e-tron разписа световен рекорд за производствен автомобил с електрическо задвижване на „Нордшлайфе“. Състезателят Маркус Винкелхок управляваше високоскоростния електрически спортен автомобил през трудната 20,8-километрова писта и разписа време от 8:09.099 минути.
Рекордът на същата писта, регистриран от автомобил с двигател с вътрешно горене, принадлежи на Gumpert Apollo Sport, отбелязал време 7:11.57 минути. Но нека не забравяме, че този автомобил е задвижван от бензинов 8-цилиндров мотор от Audi.
Системата в рекордьора Audi R8 e-tron е абсолютно идентична с тази, с която серийният модел ще излезе на пазара в края на годината. И двата електромотора в автомобила генерират 230 кВт мощност и 820 Нм въртящ момент.
Автомобилът ускорява от място до 100 км/ч за едва 4,6 сек, а максималната му скорост е ограничена до 200 км/ч, макар че за рекордната обиколка настройките бяха отпуснати до 250 км/ч.
Литиево-йонната батерия е с капацитет от 49 кВт/ч, достатъчно за изминаването на разстояние от около 215 км.
Audi разписа още един рекорд на „Нордшлайфе“. Непосредствено след първия, пилотът направи две бързи обиколки с един старт зад волана на втори R8 e-tron, но с ограничена до 200 км/ч скорост. И двете му времена бяха под 9 минути - 8:30.873 и 8:26.096 минути.

 
Keywords:   Audi, Audi R8, gumpert apollo, tron
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...