Audi показа първия си производствен електромобил

Main November 17, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 8510 views | no comments

Audi разкри изцяло електрически A3 e-tron на изложението в Лос Анджелис. Това е първият електрически производствен модел на марката от Инголщад. Синхронният двигател с постоянно магнитно поле доставя постоянна мощност от 82 к.с. и пикова - 115 к.с. Максималният въртящ момент е 270 Нм, които се предават на предния мост чрез автоматична трансмисия с една степен.
Литево-йонна батерия, тежаща 30 кг, осигурява заряд на електромотора и е позиционирана под багажното отделение и задните седалки. Според компанията A3 e-tron може да се презареди при домашни условия за 9 часа. С едно зареждане на батерията колата може да измине 140 км. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 11,2 сек., а максималната скорост е точно 145 км/ч.
Водачът може да избира между три режима на шофиране - динамичен, автоматичен и ефективен. Също така на разположение са четири настройки, регулиращи степента на регенериране на енергията по време на спиране и движение по инерция.

 
Keywords:   Audi
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...