Audi представи лазерна концепция Sport Quattro на CES

Main January 7, 2014 | Speed-Press.com A- A+ 4440 views | no comments

Audi представи лазерна концепция на Потребителското електронно изложение в Лас Вегас (7 – 10 януари). Моделът е подобрена версия на прототипа Sport Quattro, който дебютира във Франкфурт през миналата година.
Колата е снабдена с матрични LED фарове с лазерна технология. Във всеки фар са монитрани два трапецовидни елемента, външният генериращ къса светлина посредством матрични светодиоди, а вътрешният произвеждащ дълга, чрез лазерен лъч, който според Audi ще има три пъти по-голяма интензивност от стандартните дълги светлини и ще осветява пътя на далечина от 500 метра.
Концепцията е решена в плазмено червено, отвътре е оборудвана с триизмерен дисплей, който се захранва от най-модерния Tegra 30 процесор на Nvidia.
Подобно на оригиналната концепция, Sport Quattro Laserlight се задвижва от плъг-ин хибрид, състоящ се от 4-литров V8 битурбо агрегат и електромотор. Задвижващата система генерира обща мощност от 700 к.с. и въртящ момент от 800 Нм. Това позволява на концепцията да ускори от 0 до 100 км/ч за 3,7 сек, преди да достигне максимална скорост от 305 км/ч. Най-важното е средният разход на гориво, който според Audi няма да надвишава 2,5 л/ 100 км, а на електричество колата ще изминава до 50 км.Видео

 
Keywords:   Audi
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...