Audi с поглед в бъдещето

Main March 2, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 7570 views | no comments

Audi представи седем бъдещи технологии, някои от които са в ранен етап на развитие, докато други ще се появат по-скоро в новите модели на марката.
Инженерите на Audi в сътрудничество със стратегически партньори разрабтоват технологии в следните области:
Garage Parking Pilot – включва обмен на данни на входа на паркинг съоръжения, където компютър в колата намира необходимите данни чрез WLAN и насочва колата автоматично към свободно паркомясто.
Нова OLED технология – тя може да се използва по няколко начина. При Audi R8 OLED Concept стотици малки триъгълни светодиоди очертават динамичните контури на формата на фара. OLED технологията може да подрежда светодиодите и да превърне светлините в задната част на автомобила в дисплей с анимирана повърхност.
Хибридни материали за тялото – тази техноогия представлява съчетаване на нови хибридни метали с подсилена от въглеродни влакна пластмаса (CFRP). Audi е почти готов със стартиране на производството на така наречената Multimaterial Space Frame, рама съчетаваща алуминий, стомана и фиброподсилени компоненти.
Ново окачване FRP – това са спирални пружини от подсилена с фибростъкло пластмаса, които ще са с 40% по-леки и ще заменят сегашното стоманено окачване. FRP oкачването щe дебютира в Audi R8 E-Tron още тази година.
Предикативна технология на окачването – тя използва камери със стерео сензори , които идентифиират пътната настилка за неравности, след което настройва окачването по начин, осигуряващ най-голям комфорт.
Мултитъч контрол – иноватичвна тъчпад технология, която позволява работа с няколко пръста едновременно. Също така сензорната тъкан ще изпраща тактилна обратна връзка от пръстите на потребителя или казано с други думи ще управлявате системите в автомобила с дживение на пръстите си върху тъкан.
Над всички тези иновации, Audi е концетриран в развитието на ултралека конструкция. Според компанията това е най-важният проект, тъй като той може да намери приложение както в конструкцията на тялото, така и в окачването, и в шасито. Електрониката също играе ключова роля в бъдещите технологии. Целта на автомобилния производител е да удвои скоростта на електронните процеси на всеки две години.

 
Keywords:   Audi, Audi R8, cfrp, oled, Pilot, space frame
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...