Audi спечели „24 часа на Льо Ман” за втора поредна година

Main June 24, 2013 | Speed-Press.com A- A+ 4830 views | no comments

„24 часа на Льо Ман” драматично бе спечелено от Audi R18 e-tron Quattro, което успя да финишира преди Toyota TS030 Hybrid и за втора поредна година победи в клас LMP1.
В края на надпреварата Audi R18 e-tron Quattro с номер 2, пилотирано от Лоик Дювал, Том Кристенсен и Алън Макниш, завърши с една обиколка от основния конкурент Toyota TS030 Hybrid с номер 8, управлявана от Антъни Дейвидсън, Себастиан Буеми и Стефан Саразен.
В клас LMP2 победител стана екипът на OAK Racing, докато в GTE Pro с победа се окичи Porsche 911 RSR с номер 92. Клас GTE AM тази година бе спечелен от Porsche 911 GT3 RSR с номер 76.
За съжаление тазгодишните „24 часа на Льо Ман” бяха белязани от трагичен инцидент. Датският пилот Алан Симонсен загина, след като получи наранявания от катастрофата с неговия Aston Martin още в третата обиколка.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...