Audi - Ще възраждат А2

Main November 29, 2008 | RS-Auto.bg A- A+ 1243 views | no comments

По-голямата част от автомобилните производители в Европа работят върху ново поколение от ултра компактни автомобили, с което да могат да отговорят на стандартите за емисии, които предстои да влязат в сила в близките няколко години. Един от най-активните в тази област са Audi, които според някои материали в медиите работят върху серия нови модели, позиционирани под настоящия си компактен автомобил – А3.

Тези нови модели включват и сериен вариант на прототипа А1 Metroproject, който най-вероятно ще се предлага в серия варианти, включително и модели с три или пет врати, Sportback, кабриолет и хибрид. Освен това ще има и вариант на Audi на базата на новия мъник на Volkswagen, който ще бъде базиран на същата платформа NSF, която бе ползвана в прототипа up! Има само един елемент, че при up! се говореше, че платформата ще бъде малко по-къса, така че все още е рано да се каже дали ще бъде така и при Audi. Според данни в медиите наследник на иначе слабо продавания А2 също ще бъде пуснат.

Според немското издание AutoBild Audi ще пуснат спортен хечбек с малко по-висок покрив. Това се очаква около 2014 година. Освен това предстои да бъде потвърдено, но изпълнителният директор Рупърт Щадлер наскоро каза, че компанията разглежда серия различни сценарии, които включват и създаването на нов А2.

Оригиналният модел, който влезе в производство преди, бе произведен със скъпа алуминиева конструкция, което значително оскъпи представителя на сегмента за малки коли. И понеже законите на пазара важат винаги, то логично тук високата цена доведе до спад на продажбите. Иначе при бъдещия нов модел Audi ще споделят един и също компоненти със сестринската компания Volkswagen в опита си да запазят разходите малко по-ниски. Това означава, че бъдещият А2 най-вероятно ще споделя един и същи компоненти със следващото поколение на Polo, включително и няколко трицилиндрови бензинови и дизелови двигатели. Има и възможност Audi да представят версия с електрически мотор, задвижващ задната ос, плюс бензинов двигател, който задвижва предната ос. Така реално ще се получи и запазената марка на Audi – задвижването на четирите колела Quattro.

 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...