Auto Shanghai 2011: Audi A3 e-tron concept (Видео)

Main April 19, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 2495 views | no comments

Audi представи концептуалната си разработка с хибридно задвижване A3 e-tron по време на започналото вчера международно изложение в Шанхай. Четириместният седан е в състояние да измине на електрическа енергия до 54 километра, след което започва комбинираната работа на електрическата инсталация с 1.4 литров TFSI ДВГ с максимална мощност от 211 конски сили.

Audi A3 e-tron concept е с основни габарити дължина 4.44 метра, ширина 1.84 метра и височина 1.39 метра, междуосието му е 2.63 метра, а теглото е 1720 килограма.

Освен гореспоменатият бензинов турбоагрегат, Audi A3 e-tron concept е оборудван и с електромотор с мощност от 27 консик сили, като комбинацията от двата двигателя гарантира ускорение от 0 до 100 км/ч за 6.8 секунди и максимална скорост на движение от 231 км/ч. Зад задните седалки е позиционирана литиево-йонна батерия (12 kWh), която както споменахме, гарантира "чиста автономност в продължение на до 54 километра.

Допълнителна икономия на гориво при Audi A3 e-tron concept се гарантира и чрез интегрирането на роботизирана седемстепенна S tronic предавателна кутия и автоматична start-stop система за гасене/стартиране на ДВГ-то.

Видео

 
Keywords:   Audi A3, kwh, tronic
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...