Bentley пуска най-бързия си сериен модел – Continental GT Speed

Main June 20, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 2195 views | no comments

Bentley въвежда нов флагман, който ще е най-бързият сериен модел в гамата – купето Continental GT Speed. Мощност 625 к.с. при 6000 об/мин, въртящ момент от 800 Нм и макс. скорост 329 км/ч са характерните технически черти на модела. Допълнени са от понижено окачване за по-спортно поведение и по-твърдо и пъргаво управление, подпис Speed и купе Mulliner Driving. Поръчките за него започнаха от вчера, а първите доставки ще бъдат направени през октомври.
Сърцето на Continental GT Speed е 6-литровият 48-клапанен с по четири разпределителни вала и с двойно турбо W12 двигател. Ускоряването от 0 до 100 км/ч с него става за 4,2 сек и макс. му скорост е 329 км/ч.
Трансмисията е 8-степенна автоматична от ZF. Тя сменя предавките бързо и без замисляне благодарение на интелигентния адаптивен контролен софтуер, за да осигурява перфектната комбинация от скорост и плавност. Освен всичко останало, тя допринася за понижаването на съдържанието на CO2 в отработилите газове с цели 12%.
Гумите са високоскоростните 275 35 R21 Pirelli PZero.
Преди да започнат доставките през есента GT Speed ще направи своя международен дебют на престижния Фестивал на скоростта в Гудууд, който ще се състои от 28 юни до 1 юли. Пилотите Юха Канкунен, Гай Смит и Дерек Бел ще застанат зад волана на предпроизводствената версия.

 
Keywords:   bentley, mulliner, pirelli pzero
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...