Bluebird Electric ще подобрява рекорди този уикенд

Main August 9, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 4440 views | no comments

Honour Motorsport Limited става спонсор на проекта Bluebird Electric, чието намерение е да счупи рекорда за наземна скорост за електрически автомобил. Събитието е насрочено за този уикенд (13 и 14 април) и опитите ще се проведат в Пендин Сендс, Южен Уелс. Деветкратният рекордьор по скорост Bluebird и пилотът Дон Уелс ще се опитат да надскочат постижението за електромобил от 2000 г., което е в размер на 220 км/ч. Bluebird, но с двигател с вътрешно горене, е постигал 234 км/ч през 1924 г.
Тестовете, които предстоят този уикенд, са част от програмата, целяща постигането на рекорд от над 800 км/ч с електрически автомобил през 2013 г.
Желаещите ще могат да залагат за постиженията този уикенд на mr@bbig.com и да следят развоя на събитията на twitter.com/bluebirdspeed.

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...