BMW и бъдещето на мобилността

Main February 8, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 3657 views | no comments

BMW Group пуска документална поредица „Където и да отивате: четири филма за бъдещето на мобилността” („Wherever You Want To Go: Four Films about the Future of Mobility"). Целта е изследване на бъдещето на мобилността, градовете и технологиите. Четирите кратки епизода са създадени по повод предстоящото лансиране на електрическото BMW ActiveE.
Първото видео със заглавие „The new city” вече е достъпно на www.BMWactivatethefuture.com. То изследва дали и в каква форма автомобилът ще бъде съвместим с живота във все по-нарастващия брой мегаполиси с над 10 млн. жители.
Останалите три епизода ще следват всеки вторник на месец февруари.
Проектът „Където и да отивате” поставя началото на нова инициатива на BMW - BMW Documentaries, в рамките на която ще бъде създавано оригинално, провокативно , образователно и развлекателно видео съдържание. Основната цел на проекта е провокиране на широка дискусия за устойчивото развитие „отвъд автомобилите”.
С BMW Active E компанията прави следваща стъпка по пътя към устойчивата мобилност на бъдещето без емисии на СО2. След MINI E BMW ActiveE е втората електрическа изпитателна платформа на BMW Group. Автомобилът е с мощност 170 к.с. и максимален въртящ момент от 250 Нм. Той ускорява от 0 до 100 км/ч за 9 сек и демонстрира типичната за BMW динамика и пъргавина. Новоразработените литиево-йонни акумулаторни батерии позволяват пробег от около 160 км във всекидневието.
Също както MINI E, и BMW ActiveE е Conversion Car - електрически автомобил, чиято конструкция е базирана на автомобила с двигател с вътрешно горене. При това всички допълнителни електрически компоненти, като акумулатори, електромотор и управляваща електроника са интегрирани в каросерията на автомобила, която по принцип не е била предназначена за това – и то без намаление на предлагането на място и комфорт в интериора. BMW ActiveE е първият автомобил на групата, който предлага четири пълноценни места за пътници и багажник с вместимост 200 литра. Той е оборудван с отчасти идентична, отчасти сходна конструкция на предсерийната версия на задвижването и акумулатора на бъдещия Megacity Vehicle, като целта е да се направят първите изпитания в движение на тези компоненти.
Изпитателната флота на BMW ActiveE е се състои от около 1000 автомобила, които ще бъдат тествани в реални условия, а информацията събрана в рамките на проекта ще послужи на инженерите на BMW Group при разработването на изцяло електрически атомобил с иновативна архитектура - Megacity Vehicle (MCV), който ще се появи на пазара през 2013 година. За разлика от електрическите модели на други автомобилни производители MCV ще бъде конструиран по напълно нов начин, който да отговаря на изискванията на електрическо задвижване и няма да бъде базиран на съществуващ сериен автомобил.



Видео

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...