BMW и Mercedes - По-близки отношения между двете компании?

Main December 31, 2007 | RS-Auto.bg A- A+ 2285 views | no comments

Тези, които са следели сагата за съвместната работа между BMW и Mercedes Benz, знаят, че и двата автомобилни гиганта бяха доста предпазливи по отношение на евентуален съвместен бизнес, но пък постоянните спекулации в медийното пространство значат, че все пак и двете компании са заинтересовани от подобно начинание. Очакваше се до края на годината двата производителя да съобщят за споразумение за споделяне на разходите при развитието и конструирането на двигатели. Според последните слухове обаче немските компании може да имат дори още по-близки отношения.

Въпреки че спестяванията на BMW от 8 милиона евро се очакваше да дойдат от по-ниски цени на материалите (вероятно заради по-голямото количество, купено съвместно от BMW и Mercedes), според нови данни разходи ще бъдат спестени и от съвместно производство на оси, завиващи механизми и дори двигателни системи. Има логика в едно коопериране между BMW и Mercedes, тъй като в момента компанията от Мюнхен работи заедно с PSA Peugeot-Citroen за двигателите за Mini.

Освен това съвместната работа между двата гиганта може да доведе и до нещо ново – до заличаване на историческата борба между производителите. BMW винаги са били горди с това, че предоставят чрез своите автомобили най-доброто усещане на пътя, докато Mercedes са синоним на чистия лукс. В течение на своето развитие обаче двете компании реално започват да предлагат и лукс, и страхотни усещания на пътя, като няма да имат нищо против и да бъдат свързвани с двете качества.

Има само едно нещо, с което трябва да бъдат много внимателни в Щутгарт и Мюнхен – да не се самозабравят и да не се опитват да предлагат всичко за всички. И двете марки си имат своите клиентели, които се състоят от по-заможни хора. Чужди издания коментират, че е много важно идентичността на BMW и Mercedes да се съхрани.

 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...