BMW лансира следващата „тройка” Coupe като Серия 4

Main June 15, 2013 | Speed-Press.com A- A+ 10065 views | no comments

BMW лансира следващата „тройка“ Coupe като Серия 4, за да я диференцира от Серия 3. „Четворката“ е по-широка и с по-дълго междуосие от своя предшественик и освен с визията си се различава и с техниката си от него. Най-типичната външна разлика е във фаровете – опционално те могат да разчитат на Full LED технология.

BMW обещава типичното за марката удоволствие от шофирането, гарантирано благодарение на разделението на теглото между предната и задната ос в съотношение 50:50. Производителят смята, че това ще бъде един от най-спортните модели на марката.

Един 6-цилиндров и два 4-цилиндрови двигателя
При пазарното лансиране на спортното купе клиентите ще могат да избират между редови 6-цилиндров бензинов агрегат (за 435i Coupe), 4-цилиндров бензинов за 428i Coupe и 4-цилиндров дизелов за 420d Coupe. Всички двигатели ще разчитат на актуалната технология TwinPower Turbo и ще развиват между 184 и 306 конски сили. Като опция ще бъде предлагано двойно задвижване, но в началото само за бензиновите версии. Дизеловата ще разчита единствено на задно. Срещу доплащане за всички мотори ще може да бъде поръчана и 8-степенната автоматична трансмисия, позната от другите модели в гамата. Серийно ще се поставя 6-степенна ръчна.

Отвън моделът изглежда по-динамичен със своя типичен за Coupe силует и радва окото с типичните за марката къси надвеси, дълъг капак на двигателя и плавно спускащ се зад пътническата клетка силует на покрива. Новата Серия 4 ще бъде моделът с най-нисък център на тежестта на BMW.

Освен динамично шофиране новата Серия 4 ще предлага и възможност за икономично каране с режима ECO PRO, който осигурява икономия на гориво до 20%. Намаленият разход е гарантиран и от системата Start-Stop, рекуперацията на спирачна енергия, указанията за превключване на предавките и включващи се само при нужда спомагателни агрегати.


 
Keywords:   bmw, coupe 4, led
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...