BMW обявиха лоши резултати

Main November 7, 2007 | RS-Auto.bg A- A+ 2960 views | no comments

Свикнали сме да виждаме публикации за огромния успех на BMW от продажби, както и за многобройни премиери, така че е известна изненада да чуем, че нивата на печалбите за третата четвърт на тази година са по-ниски от очакваното. В резултат на това и акциите на BMW паднаха с 4%. В Мюнхен обвиняват за това силното евро, по-високите цени на материалите, както и загубите от съвместни дейности.

По този начин преди да бъде обложена с данък, печалбата на BMW бе 765 милиона евро. От Ройтерс обаче бяха направили изследване с 20 анализатори, според прогнозата на които нивото на печалбите е трябвало да бъде 913 милиона евро.

В официално съобщение от компанията се твърди, че: "Печалбите в сегмента са били повлияни от промените в курса на еврото, високите цени за материали, разходите за представяне на пазара и пускане на нови модели, както и разходите от изследвания и развитие на различни проекти."

Това в вторият път, в който цената на акциите на BMW пада толкова рязко. През септември цената им падна с 8%, след като бе представена официалната стратегия на компанията, оценена от инвеститорите като неамбициозна.

 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...