BMW пуска серийно i8 в Европа през юни

Main March 12, 2014 | Speed-Press.com A- A+ 9835 views | no comments

BMW обяви, че пуска i8 в официалните дилърства на Стария континет през юни, а производството стартира през април. С окончателния завършек на автомобила инженерите са успели да подобрят управлението и разхода на гориво, като средната консумация е само 2,1 л/ 100 км. Емисиите на CO2 са сведени до 49 г/км, докато консумацията на електричество се оценява на 11,9 кВтч на 100 км. За спринта от 0 до 100 км/ч ще са нужни 4,4 сек.

BMW разкри, че при ежедневно пътуване в градски условия до работното място, с напълно заредена батерия, разходът на гориво при i8 няма да е повече от 5 л/ 100 км. Ако пътуването включва извънградско шофиране с по-висока скорост, средният разход на гориво може да се покачи до 8 л/ 100 км. Според компанията i8 е около 50% по-икономичен в сравнение с конвенционалните спортни автомобили.

Със стартиране на продажбите на BMW i8, автомобилният производител ще пусне опционално и първите в света лазерни фарове.






 
Keywords:   bmw
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...