Система на Audi предвижда светофарите

Main March 12, 2014 | Speed-Press.com A- A+ 10075 views | no comments

Новите автомобили Audi вече ще разпознават и предвиждат светлините на светофарите благодарение на система, която ще позволи на шофьорите да се движат, без да се налага да спират на червено. Тя дори е внедрена в напълно готов такъв прототип на Audi A6, който бе демонстриран на изложението за потребителска електроника в Лас Вегас миналата година.

Системата работи с помощта на интернета в колата Audi Connect, благодарение на който се свързва местната пътна мрежа. Информацията за „режима“ на светофарите в конкретния град се връща при шофьора, като едновременно с това подсказва необходимата скорост, която трябва да поддържаме, за да минем на „зелено“.

Ако шофьорът вече чака на „червено“, Audi connect ще изчисли на принципа обратно броене кога отново предстои да хванем „зелената вълна“. Системата е свързана и с функцията Start-Stop, като рестартира двигателя пет секунди непросредствено преди да светне зелено.

Освен че позволява спокойно шофиране без излишно губене на време по светофарите, изобретението пести и до 15% вредни емисии. От Audi са изчислили, че ако новият асистент се ползва в цяла Германия, годишно ще икономисва 900 млн. литра гориво.

Новото чудо е напълно готово за внедряване в производство, но все още трябва да се изчакат необходимите регистрации и легализации.

Видео

 
Keywords:   Audi
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...