BMW ActiveHybrid 5 – най-мощният и най-икономичният хибрид в сегмента си

Main October 5, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 6675 views | no comments

Невероятен баланс между максимална сумарна мощност от 340 к.с. и вредни емисии от 149 г/км, удоволствие от шофирането, и максимална скорост от 60 км/ч в напълно електрически режим са силните козове на представения в края на миналата седмица BMW ActiveHybrid 5.
С въвеждането му компанията изнася на ново ниво развитието на интелигентните хибридни системи. В модела за първи път 6-цилиндровият редови двигател е съчетан с електрическо задвижване. Предавателната кутия е 8-степенна автоматична. От 0 до 100 км/ч автомобилът ускорява за 5,9 сек, а средният му разход варира между 6,4 л/100 км и 7 л/100 км. Емисиите на СО2 са между 149 – 163 г/км. Моторът с вътрешно горене генерира максимална мощност от 306 к.с. благодарение на фирмената технология BMW TwinPower Turbo, която е същата като в BMW 535i. Максималният му въртящ момент е 400 Нм. Електромоторът разполага на свой ред с още 55 допълнителни к.с. Той е захранван от високоефективна литиево-йонна батерия, монтирана в багажния отсек. Режимите на работа съответно са Sport Plus, Sport, Comfort, както и ECO PRO mode, който е изцяло електрически.
Хармоничната работа между двата силови агрегата превръща BMW ActiveHybrid 5 не само в най-спортния модел в сегмента си, но и осигурява двойно по-голяма икономия в сравнение с конвенционалния BMW 535i, на чиято основа е разработен. За това своя принос има и старт-стоп функцията на хибрида.
Дизайнът му е спортно-елегантен като при седана BMW Серия 5, допълнен от поръчковите акценти, подчертаващи технологичната индивидуалност на модела. Елегантно-дискретният надпис „ActiveHybrid 5“ е разположен на C-колоните. Той присъства и на специална алуминиева табелка на централната конзола.
Като опция производителят предлага и 18-инчови джанти от леки сплави. BMW ActiveHybrid 5 е единственият модел в гамата на пета серия, при който е достъпен цветът водно син металик.

 
Keywords:   bmw, bmw 5, bmw 535i, 163, bmw turbo
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...