BMW Group и PSA Peugeot Citroеn създават смесено дружество

Main February 2, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 7853 views | no comments

BMW Group и PSA Peugeot Citroеn създават смесено дружество за сътрудничество в областта на разработването и производството на хибридни технологии. Това е нов етап в съвместната дейност на двете компании, които през октомври 2010 г. сключиха меморандум за разбирателство за активно сътрудничество в тази област.
Групите създадоха джойнтвенчър с равно участие на двете страни, наречен BMW Peugeot Citroеn Electrification. Споразумението бе подписано на 1 февруари от Норберт Райтхофер, председател на Борда на директорите на BMW AG, и Филип Варен, председател на Борда на директорите на PSA Peugeot Citroеn.
BMW Peugeot Citroеn Electrification ще насочи усилията си към проектиране и производство на компоненти за хибридни автомобили (батерии, електродвигатели, генератори, силова електроника, зарядни устройства), както и софтуер за хибридните системи. Партньорите ще разработват, произвеждат и/или закупуват тези компоненти общо, което ще доведе до значителни икономии на средства за двете групи.
Съвместното предприятие има за цел, на първо място, да произвежда стандартни хибридни елементи за електрификация на автомобилите на BMW и PSA. Освен това трябва да се създаде европейска платформа, която ще подготви структурирането на европейски филиал за хибридни технологии. Джойнтвенчърът може да предостави за подизпълнение някои разработки и да продава хибридните си компоненти на други производители.
Началото на дейността е предвидено за второто тримесечие на 2011, след одобрение от страна на органите за регулиране на конкуренцията. Новите хибридни компоненти, създадени в резултат на сътрудничество между BMW и PSA, ще оборудват автомобилите на двете групи от 2014 година.

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...