Hyundai Sonata Hybrid е сред финалистите за приза „Зелена кола на годината”

Main February 2, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 7909 views | no comments

Hyundai Sonata Hybrid се нареди сред шестте финалистa за приза „Зелена кола на годината”, който ще бъде връчен в рамките на традиционния годишен конкурс „Кола на годината” на специална церемония по време на автосалона в Ню Йорк на 21 април тази година.
Sonata Hybrid е най-икономичният автомобил в своя клас благодарение на разработената от Hyundai система Direct Hybrid Blue Drive. Задвижването на хибридния модел е дело изцяло на конструкторите на южнокорейската марка и включва няколко използвани за първи път в практиката технологични решения, осигуряващи на автомобила динамика и икономичност, които липсват при другите хибриди.
Hyundai Sonata Hybrid може да бъде каран с нула емисии - изцяло в електрически режим при скорости до 100 км/ч, или в смесен режим бензин-електроенергия при всякакви скорости. Когато колата спре, а електрическият заряд е слаб, двигателят се изключва, за да елиминира напълно консумацията на гориво на празен ход и отделянето на вредни газове.

 
Keywords:   hyundai, hyundai sonata, sonata
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...