BMW Group и Sixt AG създават смесено дружество DriveNow за споделено ползване на премиум автомобили

Main March 22, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 1800 views | no comments

Източник: www.bmw.bg

BMW Group и Sixt AG създават първото по рода си смесено дружество под името DriveNow, което ще предлага временно ползване (car sharing) на премиум автомобили. Дейността на дружеството ще започне от началото на април 2011 г. първоначално в Мюнхен, а по-късно и в други градове. Двете компании ще предлагат съвместна услуга, която предоставя гъвкави възможности за ползване на премиум автомобили, които могат да бъдат ангажирани и след това освобождавани на място удобно за клиента, разграничавайки се от всички съществуващи конкуренти към момента на пазара.

BMW Group и Sixt AG ще притежават равни дялове от 50% в новосформираното дружество, като BMW Group ще предоставя премиум автомобили и технологии, а Sixt AG – премиум обслужване, опит в отдаването на автомобили под наем, IT системи и цялостна мрежа за регистрация на клиенти.

BMW Group ще предлага DriveNow под новата суб-марка BMW i, която обхваща иновативни услуги за мобилност и има за цел да затвърди позицията на BMW, като иновативен и устойчив бранд.

"BMW Group e доставчик на мобилност, не просто автомобилен производител. В градските райони има все по-нарастваща нужда от гъвкави продукти и услуги за мобилност. DriveNow се стреми към запълване именно на тази пазарна ниша. Нашата цел е да дадем старт на нова печеливша линия в нашия бизнес, като същевременно привлечем и нови клиенти към нашите марки коментира г-н Иън Робъртсън, член на Борда на директорите на BMW Group, отговорен за маркетинга и продажбите. В коментара си той допълва, че предлагането на услугата за споделяне на автомобил допринася за намаляване на трафика в градските райони, съкращава времето за търсене на места за паркиране и се явява алтернатива на старите и неефективни автомобили.

DriveNow е схема за ползване на автомобили, която не разчита на фиксирани станции за ангажиране/ освобождаване на автомобили. Клиентите на услугата ще могат да се информират за наличните автомобили в интернет www.drive-now.com, чрез апликации за мобилен телефон или на пътя. Автомобилите могат да се ползват с или без предварителна заявка. Не се изисква конвенционален ключ, автомобилите DriveNow се отварят и затварят с персонален чип и се активират с натискането на старт бутон.

Регистрацията за ползване на услугата DriveNow е изключително лесна. Попълва се формуляр на www.drive-now.com, копие от него се представя за регистрация в офис на Sixt, където се прави проверка на шофьорската книжка и се предоставя персонален чип. Регистрацията може да бъде извършена и на специални Sixt гишета в клонове на BMW или MINI. Водачи на възраст от 18 до 21 години могат да станат активни DriveNow членове, ако са преминали през оторизиран курс за безопасно шофиране.

Ценовата политика на DriveNow е прозрачна и е на принципът всичко е включено в цената. Потребителите заплащат еднократна такса за регистрация от 29 евро. Цената за ползване на автомобил е 29 евро цента на минута, която покрива всички разходи включително такси за паркиране и гориво. За MINI Cooper има максимална такса от 14.90 евро. Ако клиент иска да прекъсне пътуването с DriveNow автомобил, но да го запази за себе си той ще трябва да заплати само 10 евро цента на минута. По този начин DriveNow комбинира предимствата на иновативна концепция за мобилност, при която не се изисква офис за отдаване под наем с класическа услуга за споделяне на автомобил. За първите 1 000 потребители на услугата е предвидена специална оферта - намалена на 19 евро регистрационна такса и 90 безплатни минути ползване на услугата.

Сделката за създаване на смесеното дружество DriveNow подлежи на одобрение от съответните регулаторни органи. Очаква се дейността на компанията да започне от април 2011 г. първоначално в Мюнхен, а след това в Берлин и други европейски градове. Очакванията са, че до 2020 г. DriveNow ще има над 1 млн. членове в целия свят. При старта дейността си компанията ще разполага с приблизително 300 автомобила BMW Серия 1 и MINI.

DriveNow е първата концепция за временно ползване на премиум автомобили и услуги. В първия етап от своята дейност компанията ще предлага различни модели BMW Серия 1 и MINI. В бъдеще се предвижда включването на електрически автомобили и други моделни серии BMW. Всички автомобили са с премиум оборудване включително минимум четири места, климатична инсталация, системи за подпомагане на паркирането, подгряване на седалките и др. Те са разпознаваеми с DriveNow лого.

 
Keywords:   bmw, bmw group, sixt ag
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...