BMW Group представя третото поколение BMW Серия 6 Купе

Main March 13, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 2468 views | no comments

Източник: www.bmw.bg

BMW Group представя третото поколение BMW Серия 6 Купе. С него най-успешният премиум-производител BMW Group добавя още една вълнуваща глава към дългогодишната традиция в създаването на ексклузивни автомобили-мечти.

Новото BMW Серия 6 Купе е с впечатляващ дизайн, оптимизирана динамика, повишен комфорт и по-просторен интериор. Това е единственият автомобил в своя клас, който комбинира ненадминат спортен дух с ексклузивен комфорт при дълги пътувания и багажник с вместимост 460 л. За характерното изживяване при шофиране допринасят и иновативните асистиращи системи и Infotainment-предложенията на BMW ConnectedDrive. Така новото BMW Серия 6 Купе по несравним начин отговаря както на най-високите и разнообразни изисквания за радост от шофирането в голям 2+2-местен автомобил от премиум-сегмента.

Видео

Новият автомобил притежава типичните за Купе пропорции благодарение на дългия преден капак, късия преден надвес и изтеглената назад пътническа клетка, както и на увеличената спрямо предишния модел с 74 мм дължина на каросерията (4 894 мм) и по-дългото със 75 мм (2 855 мм) междуосие. Изключително мощното излъчване, което подчертава стабилно поведение на пътя, се осигурява и от увеличената с 39 до 1 894 мм широчина на каросерията, която е резултат от разширената следа на автомобила. По този начин динамичният устрем и увереното поведение на пътя се забелязват още на пръв поглед. Особен чар придава и автентичното пренасяне на характера на автомобила върху дизайна чрез преминаващите по цялата дължина на автомобила линии и хармонично оформените повърхности.

Още при старта на продажбите новото BMW Серия 6 Купе ще се предлага с един V8 и един редови шестцилиндров двигател с уникални конструктивни особености. И двата задвижващи агрегата са оборудвани с технологията BMW TwinPower Turbo включително директно впръскване на бензина High Precision Injection. Те се отличават със спонтанно разгръщане на мощността, уверена тяга, изключително спокоен ход и ненадмината в своя клас ефективност.

При работен обем от 4,4 литра осемцилиндровият двигател на новото BMW 650i развива максимална мощност от 300 кВт/407 к.с., които са на разположение в диапазона между 5 500 и 6 400 об./мин. Уникалният двигател, чиито турбокомпресори са разположени във V-образното пространство между двата реда цилиндри, впечатлява с ранна и равномерна тяга. Максималният въртящ момент от 600 Нм е на разположение между 1 750 и 4 500 об./мин. Спортните качества на V8-двигателя позволяват на новото BMW 650i Купе да ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,9 секунди. Максималната скорост електронно е ограничена до 250 км/ч. Изключителната в този клас ефективност на топмодела се изразява в средния разход на гориво от 10,4 л/ 100 км. по тестовия цикъл на ЕС, както и емисии на СО2 от 243 г/км.

Новото BMW 640i Купе се задвижва от редови шестцилиндров двигател, при който технологията BMW TwinPower Turbo е съчетана с директно впръскване и напълно променливо управление на клапаните VALVETRONIC. Това съчетание оптимизира както реакциите, така и ефективността на трилитровия двигател, който постига максималната си мощност от 235 кВт/320 к.с. при 5 800 об./мин, а максималният въртящ момент от 450 Нм е на разположение между 1 300 и 4 500 об./мин. BMW 640i Купе ускорява от 0 до 100 км/ч за 5,4 секунди, а максималната му скорост е електронно ограничена до 250 км/ч. Средният разход на гориво при тестовия цикъл на ЕС е 7,7 л/ 100 км, емисиите на СО2 са 179 г/ км.

Както при BMW 650i Купе, така и при BMW 640i Купе предаването на мощността към колелата серийно е поверено на осемстепенна спортна автоматична трансмисия. Благодарение на изключително бързото превключване на предавките тя подобрява спортното поведение на пътя, осигурява изключителен комфорт и освен това оптимизира ефективността и на двата двигателя.

Освен това всеобхватната технология BMW EfficientDynamics на новото BMW Серия 6 Купе също допринася за понижаването на разхода и вредните емисии. Серийното оборудване включва регенерация на спирачната енергия, електромеханично сервоуправление (EPS), включващи се при нужда спомагателни агрегати, интелигентна олекотена конструкция и гуми с понижено съпротивление при търкаляне. Освен това новото BMW 640i е оборудвано с автоматично управление на въздушните клапи и функция Auto Start Stop. При спиране на кръстовища или в задръствания двигателят се изключва автоматично, за да се избегне ненужното изразходване на гориво при работа на двигателя на празен ход. В момента, в който водачът отпусне спирачката, двигателят се стартира отново. В комбинация с функцията Auto Hold стартирането на двигателя се осъществява с натискане на педала на газта.

Особено икономичното изразходване на горивото по време на пътуване се осигурява от друга иновация. С бутона Dynamic Driving Control водачът на BMW 640i Купе може да активира режима ECO PRO, който дава допълнителни възможности за повишаване на ефективността. Той влияе на управлението на двигателя, чувствителността на педала на газта и характеристиките за превключване на автоматичната трансмисия. Така се постига подчертано спокоен и в същото време оптимизиран по отношение на разхода на гориво стил на шофиране. В същото време целенасоченото управление на консумиращите електрическа енергия функции като климатизация, подгряване на седалките и външните огледала осигурява особено икономично потребление на електроенергия в автомобила. Специфичните индикации на арматурното табло и на контролния дисплей информират водача за актуалната енергийна ефективност, както и в предишни периоди, и поощряват водача да шофира при максимална икономичност. Така например постигнатото при ползване на режима ECO PRO увеличение на пробега се показва в километри.

Идеалният баланс между динамика и комфорт на новото BMW Серия 6 Купе се дължи и на новоразработеното окачване. Уникални в сегмента е както серийното електромеханично сервоуправление, така и опционалното активно кормилно управление. Като допълнително оборудване се предлагат динамичен контрол на амортисьорите респективно системата Adaptive Drive, която включва и стабилизиране на каросерията при наклон. Системата за контрол на динамиката за индивидуални настройки на автомобила е част от серийното оборудване на новото BMW Серия 6 Купе.

Като иновация в областта на светлинните технологии за новото BMW Серия 6 Купе ще се предлагат и адаптивни LED-фарове. Тяхната ярко бяла светлина осигурява особено интензивно и равномерно осветяване на пътното платно. Уникалната сред конкурентите светлинна технология включва и управление на светлинния сноп според кривата на завоя. Друга опция са LED-фаровете за мъгла.

Уникални в сегмента са и асистиращите системи и мобилни услуги на BMW ConnectedDrive. Освен камера за задно виждане, Surround View, асистент при паркиране, BMW Night Vision с разпознаване на пешеходци, Speed Limit Info, предупреждение при напускане и смяна на платното се предлага и последното поколение на BMW Head-Up дисплей. При него за изобразяване на указанията, проектирани върху предното стъкло, се използва целия спектър на цветовете. Новото BMW Серия 6 Купе серийно се оборудва със системата за управление BMW iDrive за управление на навигационните, комуникационните и Infotainment-функциите. Контролният дисплей е под формата на свободно стоящ, монтиран неподвижно плосък екран, който поставя допълнителен, ексклузивен акцент в разточително и луксозно оборудвания интериор. Изключителната наслада от музиката в автомобила се гарантира от опционалната музикална система Bang & Olufsen High End Surround Sound Systems.

Новото BMW Серия 6 Купе се произвежда заедно с новото BMW Серия 6 Кабриолет във фабриката на BMW в Динголфинг. В най-големия завод на BMW Group се произвеждат и моделите от BMW Серия 7 и BMW Серия 5. Гъвкавото и ефективно производство в Динголфинг комбинира най-модерни производствени технологии с ориентирани към най-висока занаятчийска прецизност стандарти за качество при производството на премиум-автомобили, конфигурирани индивидуално според желанията на клиентите.

 
Keywords:   bmw, bmw group, infotainment
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...