BMW Group с четири отличия в конкурса Engine of the Year Award 2011

Main May 20, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 12525 views | no comments

Източник: www.bmw.bg

BMW Group получи четири отличия в престижния международен конкурс Engine of the Year 2011. С четирите си победи в съответните класове BMW Group затвърждава позицията си на най-успешен производител. Бензиновите и дизеловите двигатели с четири, шест и осем цилиндъра се наложиха в съответните класове по работен обем. Победителите се предлагат при множество актуални модели на марките BMW и MINI. Освен V8-двигателят на BMW M3 и редовият шестцилиндров бензинов двигател с технология BMW TwinPower Turbo отличието Engine of the Year Award получиха и четирицилиндровият дизел с BMW TwinPower Turbo, както и четирицилиндровият агрегат на MINI Cooper S. Церемонията по награждаването се проведе в рамките на специализираното изложение Engine Expo" в Щутгарт.

Успехът в четири от общо осем категории по работен обем в най-реномирания световен конкурс за двигатели още веднъж потвърждава изключителната компетентност на BMW Group по отношение на разработката на двигатели. Благодарение на технологиите BMW EfficientDynamics за всички модели на марките BMW и MINI се предлага избор от мощни и в същото време изключително ефективни двигатели. От 1999 г. насам BMW Group може да се похвали с повече от 50 победи в конкурса Engine of the Year Award".

Класирането се определя от международно жури, което тази година е съставено от 65 автомобилни журналисти от 32 страни. В категорията 1,4 до 1,8 литра работен обем бе отличен двигателят на новото MINI Cooper S. 1,6-литровият четирицилиндров агрегат се оборудва с Twin-Scroll-турбокомпресор, директно впръскване на бензина, както и променливо управление на клапаните, базирано на патентованата от BMW система VALVETRONIC. Тази комбинация превръща двигателя с мощност 135 кВт/184 к.с. в най-ефективния агрегат от този тип и размер в света. Той приема титлата от предишния двигател на MINI Cooper S, който в продължение на четири поредни години бе носител на отличието Engine of the Year Award".

За втора поредна година бе отличен и четирицилиндровият дизелов двигател с технология BMW TwinPower Turbo. Както и през миналата година, двулитровия мотор на BMW 123d и BMW X1 xDrive23d и този път се наложи в категорията на 1,8- до 2-литровите двигатели. Агрегатът с мощност 150 кВт/204 к.с. поставя стандарти в своя клас с впечатляващата си еластичност и изключително ниския разход на гориво и нива на вредните емисии.

Двигател на BMW повтори победата си от миналата година и в категорията 2,5 до 3,0 литра работен обем. Журито отново отличи 3-литровия редови шестцилиндров мотор с технология BMW TwinPower Turbo и мощност 225 кВт/306 к.с., който вече задвижва и новото BMW Серия 5, новото BMW X3, а във версията си с мощност 235 кВт/320 к.с. и новото BMW Серия 6 Кабриолет и новото BMW Серия 6 Купе. Неговият уникален пакет от технологии, който се състои от Twin-Scroll-турбокомпресор, директно впръскване High Precision Injection и управление на клапаните VALVETRONIC осигурява особено изгодно съотношение между радостта от шофирането и разхода на гориво. В това отношениe той превъзхожда дори и предшественика си, който не само три пъти бе отличен в своя клас в конкурса Engine of the Year Award", но дори получи голямата награда през 2007 и 2008 година.

Най-впечатляващата досега серия от победи се допълва от единствения атмосферен двигател в квартета на отличените. За четвърти пореден път V8-агрегатът на BMW M3 получава наградата в клас 3,0 до 4,0 литра. Членовете на журито отново бяха впечатлени от изключителната тяга на четирилитровия двигател с мощност 309 кВт/420 к.с., която се дължи на характерната му високооборотна концепция. Монтираният в изключителните спортни автомобили BMW M3 Купе, BMW M3 Седан и BMW M3 Кабриолет двигател комбинира изключителните си динамични възможности със забележителна ефективност, която се дължи и на функцията Auto Start Stop, регенерацията на спирачната енергия и други Efficient Dynamics-технологии.

---
BMW Group
С трите си марки BMW, MINI и Rolls-Royce BMW Group е един от най-успешните производители на премиум-автомобили и мотоциклети в света. Като международен концерн компанията разполага с 24 производствени центъра в 13 държави, както и глобална мрежа за продажби с дилъри в над 140 страни.

През 2010 г. BMW Group продаде в световен мащаб 1,46 милиона автомобила и над 110 000 мотоциклета. Печалбата преди облагане с данъци бе около 4,8 млрд. евро, а оборотът - 60,5 млрд. евро. Към 31 декември 2010 г. BMW Group имаше около 95 500 служители.

Икономическият успех на BMW Group винаги се е базирал на дългосрочното мислене и отговорните действия. Компанията винаги е имала последователна политика по екологичните и социалните въпроси, всеобхватна продуктова отговорност, както и ясна позиция по отношение на щаденето на природните ресурси като фундамент на своята стратегия. И напълно закономерно BMW Group от 6 години е водач в своя бранш според класацията на Dow Jones Sustainability Index.

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...