BMW Group ще произвежда електрическия си автомобил в Лайпциг

Main February 23, 2010 | Speed-Press.com A- A+ 696 views | no comments

BMW Group ще произвежда електрическия си автомобил в Лайпциг, като за целта компанията прави допълнителни инвестиции за развитие на производствените мощности, както и в още няколко съоръжения в Бавария. В рамките на смесено дружество с SGL Carbon, SGL Automotive Fibers GmbH & Co KG компанията ще произвежда карбонови нишки във Вакерсдорф, които след това ще бъдат преработвани в полимери, усилени с карбонови нишки, необходими за някои от компонентите на автомобила в завода на BMW в Ландсхут.

Норбърт Райтхофер, председател на борда на директорите на BMW AG, коментира: “В бъдеще BMW Group ще произвежда този автомобил в Лайпциг, използвайки високотехнологични иновации от Бавария. Важен фактор при взимането на това решение е качеството, което Германия предлага. Тук можем да разчитаме на изпитана производствена мрежа и високо ниво на образованост и компетентност.”

През август 2009 г. BMW Group обяви SB LiMotive за доставчик на акумулаторни батерии за електрическия си автомобил. Смесеното дружество съчетава над 100-годишния опит на Robert Bosch GmbH в разработването на технологии за автомобилната индустрия и Samsung SDI, световен лидер в продажбите на батерии за мобилни телефони и преносими компютри. С решението да започне производството в Лайпциг, Вакерсдорф и Ландсхут, BMW Group прави следващата крачка в подготовката за серийно производство на автомобил, известен като Megacity Vehicle. С него компанията ще предложи иновативно решение за устойчива мобилност в градски условия. Проектът за създаване на Megacity Vehicle е част от стратегията на project i на BMW и предвижда автомобилът да бъде въведен на пазара като sub-brand на BMW в средата на настоящата декада.

 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...