BMW M3 CRT: Въглеродна категория (Видео)

Main June 27, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 2525 views | no comments

BMW разпространи информация за новата лимитирана серия M3 CRT (Carbon Racing Technology), основният акцент при която попада върху максималното олекотяване на конструкцията с помощта на употребата на карбон.

BMW ще пусне в продажба само 67 представителя на M3 CRT, всеки един от които ще бъде оборудван с V-образен, осемцилиндрав задвижващ агрегат. С максимална мощност от 331 кВт или 450 консик сили и максимален въртящ момент от 440 Нм, представителите на лимитираната серия са в състояние да извършат класическото ускорение от 0 до 100 км/ч за респектиращите 4.4 секунди. Максималната скорост над вижение на автомобилите е 290 км/ч.

Видео

Предният капак и спортните седалки на BMW M3 CRT са направени по нова технология от въглеродни нишки, която ще бъде използвана също така в бъдещите електрически модели i3 и i8 на баварската марка. От същия материал ще бъде направена и основната конструкция на електромобилите, които ще бъдат лансирани на пазара през 2013 година.

Предимствата на новата технология за изработка на карбонови елементи са много, но основното е намаляването на теглото. В частност, предният капак на BMW M3 CRT тежи с 50% по-малко в сравнение със стандартният алуминиев при M3 Sedan.

 
Keywords:   bmw, bmw m3, crt, racing technology
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...