BMW Z2: малък, лек, икономичен

Main September 25, 2008 | Auto-Press.net A- A+ 1345 views | no comments

Концернът BMW подготвя разработката на нов малък родстър под обозначението Z2, който ще стане най-малкия кабриолет в моделната гама на баварците.

По данни на уважавани източници, автомобилът BMW Z2 ще бъде построен върху платформата на 1-а серия. Дизайнът на новата кола на баварския навярно ще бъде изпълнен в стила на модела Z4 и навярно кабриолетът ще стане умалено копие на новото поколение на по-големия родстър от Мюнхен, който ще видим през следващата година.

Предполага се, че BMW Z2 с мек сгъваем покрив и лека конструкция на купето в базовия си вариант ще има двигател с мощност 120 к.с., а топ-вариантът ще има двигател с мощност 211 к.с., който ще позволи на колата да се ускорява от 0 до 100 км/ч за около 7 сек. и да развива максимална скорост от порядъка на 240 км/час.

Главни достойнства на колата ще са икономичността и по-ниската цена. Очаква се че цената на BMW Z2 ще бъде с няколко хиляди евро под тази на родстъра Z4. Ако босовете дадат залена светлина на проекта, автомобилът ще влезе в производство с.ед 2-3 години.

 
Keywords:   bmw, bmw z2
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...