BMW представи Серия 6 Gran Coupe по време на JoyDrive Tour 2012

Main May 11, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 5655 views | no comments

BMW представи първото си купе с четири врати– Серия 6 Gran Coupe. Новият модел блесна пред българска публика за първи път по време на JoyDrive Tour 2012. Купето, което ще се конкурира с Mercedes-Benz CLS, Audi Q7 и Porsche Panamera, излиза на пазара с два двигателя – 3-литров бензинов в 640i (320 к.с.) и 3-литров дизелов в 640d (313 к.с.). Скоро ще се предлага и xDrive версия с двойно предаване. 155 000 лв. с ДДС е цената на бензиновата версия за българския пазар, а за дизеловата – 165 600 лв.
Паралелно с купето, по време на представянето беше показан и изцяло новият хибриден вариант на Серия 5. ActiveHybrid използва 6-цилиндровия бензинов двигател от 535i, към който е прибавена мощността и въртящия момент на електрически мотор. Така общата мощност на системата достига 340 к.с., а въртящият момент е 450 Нм. Лимузината предлага изумителни мощност и ускорение, но се задоволява с едва 7,8 л/100 км. Интелигентният софтуер, който отговаря за разпределението на енергията от двата източника, се нуждае от едва 10-12 минути, за да зареди напълно батериите, като използва за генератор двигателя с вътрешно горене. В същото време навигационната система може да прецени дали да запази повече енергия в батериите преди влизането в град, например, за да може шофьорът да се възползва от изцяло електрическия режим в населеното място. При изключен бензинов мотор максималната скорост е 60 км/ч, а сервоуправлението, усилването на спирачките и климатикът не спират работа. Серия 5 ActiveHybrid ще се предлага в България от септември 2012.
BMW JoyDrive Tour е международна програма, която освен България ще обиколи още Словения, Словакия, Чехия, Унгария, Полша и Румъния. По време на събитието журналисти и клиенти на марката могат да се запознаят с последните технологии в различни модели на баварската марка, между които новите Серия 1 и Серия 3, както и топ модификации от Серия 5 и Серия 7. Програмата включва динамични изпитания с квалифицирани инструктори на BMW и възможност за шофиране на последни модели в реални пътни условия.


 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...