BMW с нови предложения в Серия 1

Main July 18, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 4855 views | no comments

BMW Group обогатява моделната си гама, като разширява възможностите за избор в почти всички моделни серии. Новите предложения включват по-голямо разнообразие от двигатели, както и разширен списък от опции в стандартното и допълнителното оборудване.
Акцентът пада върху допълнителното намаляване на разхода на гориво и
емисиите на отработени газове, по-голямата безопасност и удоволствие
от шофирането, както и върху подобряването на комфорта.
С BMW 114i в Серия 1 се включва привлекателен двигател от ниския клас.
BMW M135i добавя нов, мощен и компактен автомобил, който пренася най-високи технологии в компактния клас. За първи път BMW Серия 1 ще се предлага и с най-интелигентната система xDrive. От есента на 2012 г. с нея, по желание на клиента, ще могат да бъдат оборудвани моделите BMW 120d и новото BMW M135i.
Гамата модели BMW Серия 1 с пет врати се допълва от BMW 114i. Новият базов двигател на Серия 1 осигурява 102 к. с. при 180 Нм максимален въртящ момент. Средната консумация на гориво е само 5,5 л/100 км, а емисиите на CO2 са едва 129 г/км.
Бензиновият 4-цилиндров двигател на BMW TwinPower Turbo комбинира турбонагнетяване Twin Scroll с Valvetronic, Double VANOS и прецизно впръскване High Precision Injection. Резултатът е мощен и същевременно изключително икономичен двигател, което се дължи и на допълнителни мерки от BMW EfficientDynamics като функцията Автоматичен Старт/Стоп, индикатора за смяна на предавките, наред с 6-степенната механична скоростна кутия и регенерацията на спирачната енергия.

BMW M135i е топверсията в Серия 1. Този впечатляващо
динамичен автомобил е част от новата продуктова категория
BMW M Performance, произведени от BMW M GmbH. Двигателите BMW M Performance обикновено могат да се похвалят със забележимо по-високи показатели от предишните най-мощни двигатели от всички серии на BMW, като притежават специфичните за M характеристики по отношение на окачване и визуалното присъствие. В сърцето на новия BMW M135i е редовият 6-цилиндров бензинов
двигател с технология Twin Scroll Turbo, Valvetronic, двоен VANOS и
прецизно впръскване High Precision Injection. Той осигурява 320 к.с. и 450 Нм максимален въртящ момент, а силовото предаване се извършва от стандартно монтираната 6-степенна механична скоростна кутия. В резултат на това най-мощният модел от BMW Серия 1 предлага динамични показатели, достойни за истински спортен автомобил. Автомобилът спринтира от 0 до 100 км/ч само за 4,9 сек. Максималната скорост е 250 км/ч. Въпреки тези цифри автомобилът има среден разход на гориво от едва 7,5 л/100 км в ЕС тестови цикъл и ниво на емисиите на CO2 175 г/км. (Всички цифри се отнасят за модела от BMW Серия 1 с пет врати и осемстепенна автоматична скоростна кутия като опция.)
За първи път в историята на BMW Серия 1 интелигентната система за задвижване на четирите колела BMW xDrive ще се предлага като опция. Моделите BMW 120d xDrive и BMW M135i xDrive ще бъдат въведени на пазара през есента на 2012 г.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...