BMW стартира нова подмарка

Main February 22, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 2605 views | no comments

BMW пуска специален индекс за екологични автомобили. „i" ще е своево рода подмарка в портфолиото на немския производител.
Тя стартира с два модела BMW i3 и BMW i8, които ще бъдат въведени на пазара през 2013 г., а услуги за мобилност ще допълват основната й дейност. Учредена е холдинговата компания BMW i Ventures, чиято цел е да осигури стратегически партньорства и достъп до иновативни услуги.
„Настъпи нов ден за нашата индустрия и нова ера за индивидуалната мобилност. Това е BMW i - създадена да бъде електрическа.", е коментарът на Иън Робъртсън, член на Управителния съвет на BMW AG, отговарящ за продажбите и маркетинга, в Мюнхен.
Като начало ще бъдат въведени два модела от новата подмарка през 2013 г. - BMW i3 и BMW i8. Освен това BMW Group значително ще разшири гамата си от услуги за мобилност през следващите години. За тази цел в Ню Йорк е учредено дружество за рисков капитал под името BMW i Ventures с инвестиция на обща стойност 100 млн. долара.
Моделът BMW i3 - по-рано известен като Megacity Vehicle - ще бъде първият серийно произвеждан изцяло електрически автомобил на BMW Group за градски условия. BMW i8 пък е базиран на концепцията BMW Vision EfficientDynamics. Електрическата хибридна система съчетава присъщата на мощните машини спортна пъргавина с разхода на гориво и емисиите на малък автомобил.
И двата модела се конструирани на базата на революционната конструктивна концепция, позната като архитектура LifeDrive. Ходовата част е поместена в алуминиево шаси, а купето е направено от здрава, но изключително лека, подсилена с въглеродни нишки пластмаса (CFRP).
Новото BMW i3 и BMW i8 ще се произвеждат в завода на BMW в Лайпциг, където до 2013 г. ще бъдат инвестирани около 400 млн. евро. Благодарение на това, че двата автомобила ще използват един и същи компоненти за електродвигателите, силовата електроника и високоволтовите литиево-йонни батерии, ще се постигнат синергии в разработването и производството.
В допълнение към разработваните в компанията услуги, BMW Group си сътрудничи с партньорски фирми. Компанията My City Way със седалище в Ню Йорк е първата, в която участва BMW i Ventures. Мобилното приложение My City Way дава на потребителите информация за обществения транспорт, свободните паркоместа и предлаганите развлечения в над 40 града в САЩ. Глобалното разгръщане на услугата ще обхване още 40 града, сред които - и Мюнхен.

 
Keywords:   bmw, bmw ag, bmw group
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...