BMW увеличава иновациите

Main July 18, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 10325 views | no comments

BMW AG планира да увеличи значително купуването на части и възнамерява да доведе до 2 млн. единици глобалните си продажби до 2020 г. До края на миналата година броят им е бил 1,5 млн. Това е заявил пред Automotive News Europe Херберт Диес, член на управителния борд на компанията, отговорен за снабдяването.
„В момента сме се съсредоточили върху иновациите и качеството. Стратегията ни е проста – автомобилите ни се различават от конкурентите, защото разполагаме с най-добрите и най-съвременните части, но не и с най-евтините. Исторически качеството ни винаги е било на добро ниво”, е бил неговият коментар.
Компанията ще промени структурата на продажбите си и ще ползва и някои нови доставчици като SB LiMotive, компания, която ще снабдява BMW с литиево-йонни батерии. Ще се работи много и по т.нар. даунсайзинг на двигателите, а олекотените материи ще бъдат от водещо значение за баварския производител.
„В момента BMW е един от водещите индустриални закупчици на алуминий. Например в Серия 5 се съдържат близо 230 кг от този метал и 720 кг желязо. В Серия 7 той вече е около 300 кг. Все повече се увеличава приложението на въглеродните влакна, чийто единствен проблем е високата цена. Тя обаче ще бъде намалена благодарение на автоматизираното масово производство”, коментира мениджърът.
На въпроса дали се очакват бъдещи консолидации при доставчиците Диес отговаря, че в глобален мащаб BMW Group работи с 2500 доставчици от 75 търговски сдружения, 70 от които са вече обединени в структури и че консолидациите подобряват финансовата ситуация и като цяло са предимство за цялата индустрия.

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...