BMW - Ще има ли 3-Series tii?

Main March 12, 2008 | RS-Auto.bg A- A+ 2436 views | no comments

По време на 70-те години на миналия век 2002 tii помогна много на BMW по отношение на спортно представяне, като това важеше особено много за Щатите, където колата бе толкова търсена, че почти придоби статута на класика. Трите буквички tii означаваха леката конструкция, подобрената динамика, както и повече спортен дух, но с годините важността на модела бе пренебрегната, като започна да се обръща повече внимание на М-отделението.

Наскоро обаче BMW показа признаци, че може да възроди своята марка tii чрез представянето на прототипа 1-Series tii по време на миналогодишното издание на автомобилното изложение в Токио. Подобно на оригиналните модели от 70-те години, новата линия от аксесоари включва серия от спестяващи теглото и подобряващи работата на шасито елементи, както и някои модификации по мощността.

Сега нашите колеги от специализираното електронно автомобилно издание www.motorauthority.com съобщават, че следващото поколение на седана 3-Series, който е на път да бъде представен през 2011 година, също може да има подобна tii версия. Както и при ъпгрейда на 1-Series, отговарящите за проекта отново планират да представят части от въглеродни влакна, нов аерокит, по-големи колела и спирачки, спортни седалки и волан, както и нови инструменти с LED светлини.

Възможни са и по-сериозни подобрения по мощността, като това вероятно ще бъдат диференциала с ограничено приплъзване от М3, трансмисия с два съединителя, както и по-мощен 3-литров битурбо двигател. За нещастие, едва ли моделът ще се появи преди 2011 година, като единственото нещо, което може да насочи някак за дизайна, са компютърни графики на бъдещата 3-Series.

 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...