Bosch разработи сензорна система за стабилизация

Main February 23, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 2038 views | no comments


Производителят и изобретател на автомобилни и мотоциклетни системи ABS и ESP Bosch съобщи че ще прави специални нови датчици, които ще се използват в нова система за сензорна стабилизация на автомобилите. Целта на новата разработка е буквално мълниеносно настройване на твърдостта на амортисьорите за осигуряване на минимално възможно вертикални ускорявания на колелата и купето, в резултат на което се повишават едновременно безопасността и комфортът на движение.

Сензорните датчици са предназначени за работа в комплекса активно окачване, който вече има много широко прилагане в световната автопромишленост.Те са изпълнени като микросхеми и са два вида - колесни и за купето. Първите работят в диапазон на ускорения до 16 G (157 м/с2), а тези за купето хващат ускоренията до 1,6 G (15,7 м/с2). Задачата на контролера е да намери оптималната твърдост на амортисьорите за максимално намаляване на сигналите идващи от датчиците.

Естествено, при движение при различните участъци от пътя амплитудата на ускоряванията е различна, но автоматиката при всяко задействане ще търси оптимална твърдост на амортисьорите, за да намали съвкупната амплитуда на купето и колелата до възможния минимум. Така във всяка конкретна пътна ситуация и условия колелата ще имат най-доброто възможно сцепление с покритието, а пътниците - оптималният комфорт.

 
Keywords:   bosch
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...