BRABUS Ride Control - комфортно окачване с динамично регулиране за Mercedes-Benz G-Class

Main June 9, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 4645 views | no comments

Източник: www.brabus.ratola.bg

Технически погледнато, тунингът на един автомобил не винаги означава подобрение, а в много случаи по-скоро представлява напасване към личните предпочитания на собственика. При новото окачване BRABUS Ride Control нещата стоят по съвсем различен начин - то подобрява значително възможността за комфортно пътуване в сравнение със серийното окачване на Mercedes-Benz G55 AMG.

Оборудваният с цели мостове всъдеход притежава твърди настройки на окачването с оглед постигане на по-висока безопасност чрез намаляване на накланянето на каросерията и по-добри динамични характеристики при спортен стил на шофиране. Въпреки това, клиентите на развиващият максимална скорост от 210 км/ч спортен всъдеход са изразявали желание за повече комфорт в случаите, когато спокойният стил на шофиране е предпочитан в ежедневието. За тях BRABUS разработи ново окачване с динамичен контрол, което осигурява меко возене.

Новото окачване с динамичен контрол BRABUS Ride Control ще реши проблемите на собствениците на Mercedes G-Class, които често се оплакват от твърдата возия на "кубчето. То е двустепенно, като смяната на спортен и комфортен режим се осъществява от удобен превключвател, разположен до скоростния лост.

За нормално шофиране комфортният режим на окачването осигурява значително по-меко возене от това на стандартния модел. Ефектът е особено приятен при движение с характерните за магистрали скорости или за движение по неравни пътища или извън пътя. При по-високи скорости и при желание за спортно шофиране, по-твърдата настройка на спортния режим осигурява динамично пътно поведение и допълнително увеличава резервите по отношение на безопасността.
Техническата база на новото окачване са по два газови амортисьора на всеки мост. Електронно контролирани клапани регулират обема на потоците в амортисьорите и по този начин и характеристиките на окачването.

Окачването BRABUS Ride Control допълнително включва изцяло автоматично регулиране на степента на твърдост. В комфортен режим контролният CAN-блок автоматично превключва в спортен режим само за пет милисекунди ако сензорите му регистрират, че определени параметри на движение като скорост, странично ускорение и ъгъл на завиване, могат да доведат до критична ситуация. Така по-твърдите степени на регулиране допълнително увеличават стабилността на автомобила.

По същия начин контролният CAN-блок регистрира завръщането към по-спокойния начин на шофиране. В този случай той превключва обратно в комфортен режим, за да осигури възможно най-мекия комфорт на возене. Елегантен алуминиев превключвател с логото на BRABUS, вграден в централната конзола, позволява на водача да избира между двата режима ръчно във всеки момент, дори по време на движение. Комфортният режим се поддържа до скорост от 170 км/ч, след което електрониката превключва автоматично в спортен режим.

Окачването BRABUS Ride Control се предлага за всички модели на Mercedes-Benz G-Class, независимо от дължината на междуосието или обема на двигателя.

В България доставката и монтажа на BRABUS RIDE CONTROL се обезпечават от изключителния представител на BRABUS Ратола Корпорация.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...