Buick Riviera Concept 2007

Reviews October 27, 2007 | AutoDrum.com A- A+ 2891 views | no comments

Автомобилът Buick Riviera е прототип създаден да демонстрира новата световна насока на Buick, направил своя дебют на авто изложението в Шанхай през 2007 година.

Купето протип с вдигащи се нагоре врати - Riviera, е разработено със световни нововъведения и изисквания в дизайна от Pan Asia Technical Automotive Center (PATAC) в Китай, разработено и създадено от смесеното предприятие между General Motors и Shanghai Automotive Industry Corporation (SAIC).


Моделът Riviera е бил създаден за да приюти нова хибридна система, която ще влезне в производство в Shanghai GM през 2008, което е водещото смесено предприятие заедно с SAIC.

Гориво-спестяващия автомобил, който ще включва няколко технологични и производствени нововъведения, представя последните постижения на GM и неговите партньори в подкрепата и развитието на алтернативни задвижващи технологии в Китай.


Този автомобил с неговите динамични и силно разтеглени панели на каросерията, комбинацията от позитивни и негативни извивки, силната идентичност на предницата и задницата, както и вдигащите се нагоре врати, са смесица от класически Buick и чистокръвен дизайн на 21-ви век.

Екстериорен дизайн – Усещане за отличаване, не анонимност

За създаването на дизайна, дизайнерите от PATAC поглеждат към иконите на Buick - оригиналния прототип Y-Job от 1938, Le Sabre от 60-те, Electra 225 и купетата на Riviera от 60-те и 70-те.


Дизайнът на Riviera е устроен около три-щитовото лого на Buick, намиращо се гордо върху предната решетка с ребра във формата на водопад. Това придава към традиционното отношение на Buick нови нива на релефност и показност.


Формата на логото на Buick прелива в подобнa ивицa и по предния капак, белег на признателност към отличителните в средата извивки на класическите Buick. Удължени LED фарове сливат капака, бронята и калника като хромираните отвори в горния край им придават изглед като на бижута.


Емблемата, огъвката на предния капак, фаровете, страничните огледала и праговете имат "ледено-зелена" подсветка видима нощем, намираща се и при задната емблема и ауспуси.


Дизайнерите умно са интегрирали няколко други дизайнерски решения от оригиналната генерация Riviera. Те включват две странични линии простиращи се отстрани, които стигат и преминават по задницата. Екстериорен цвят 'Shell Blue' е избран специалноа да достави най-правилната визия за автомобила, по време на неговата демонстрация. Той представлява смесица от сив металик с лек син акцент, перфектно подчертаващ екстериорните криви на купето.


Вдигащите се нагоре врати, избрани специално за едно по-екзотично излъчване, доставят на пътниците и по-лесен достъп до предните и задните седалки. С техните 1938 мм в най-широката им точка придават на страничната визия разтегнатост и шикозност. Нощем, когато са напълно отворени, вратите осветяват името "Buick" на земята.


Моделът Riviera се намира върху 21-инчови алуминиеви джанти с 10-спицов дизайн, комбиниращи полирани и гланцирани повърхности с ниско профилни гуми. Страничните огледала са пример, взет от върха на автомобилостроенето – Формула 1, с техния широк, но скромен дизайн.


Интериорен дизайн – Всичко за релаксацията

С една дума – убежище. Богатото използване на синьо и бледо бежаво, представляващи темите на земята и водата, се намират върху висококачествени спортни седалки, плюшени седалки и луксозно тапицирания волан. Усещането за качество се завършва от двойно затъмнения стъклен покрив, доставящ повече място за главите на пътниците и усещане за простор, поради своята прозрачност.


Три измерен скоростомер, вдъхновен за дизайна си от старите класически модели, е част от модерните елементи в интериора. Аплодисменти заслужава и централната конзола, контролирана чрез допир, както и големия LCD дисплей на нея.

 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...