California Superbike School се проведе този уикенд

Main August 10, 2010 | Speed-Press.com A- A+ 541 views | no comments

Този уикенд писта „Дракон” край пловдивското село Калояново бе домакин на третото издание на организираното от Zedmoto California Superbike School в България. Този път, за разлика отпреди, се проведоха всичките четири нива на училището за шампиони, като събота бе отредена за първо и трето, а неделя – за второ и четвърто. Над четиридесет мотористи с най-различни мотори – от състезателни супербайкове до приключенски ендура – се включиха в училището. Анди Абът – личен треньор на шампиона в клас 125 кубика Томаш Люти и директор на училището – водеше теоретичната част. Освен него на пистата се раздадоха още трима треньори, сред които и Анди Пек – Спайди, шампион в британския супербайк.
В първо ниво целта най-вече е да се изкоренят неправилните навици и да се достигне до идеята, че най-важното не е да се кара максимално бързо, а максимално правилно. Когато обикаляме пистата на ръба на възможностите си, няма накъде да се развиваме. Когато упражняваме конкретно умение с ниска скорост – развитието ни е неограничено.
Второ ниво е отдадено на работата с очите – най-важния източник на информация при мотоциклетизма. Целта е да се събере максимално количество информация с минимални усилия. Когато очите и мозъкът знаят къде искаме да отидем, става много по-лесно тялото и моторът да го направят.
В трето ниво се обръща внимание на тялото – единственото нещо, което пречи на мотора да бъде напълно стабилен. Когато движим торса си грешно, моторът става много нестабилен, а когато знаем какво правим и как да го изпълним – машината върви като по релси, евентуалните подхлъзвания не ни плашат, а ефективността при вземането на завоите се увеличава много бързо.
Четвъртото ниво може да бъде описано като концерт по желание – всеки от участниците има възможност да развие конкретни умения, които той желае или които треньорът му предложи.

 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...