Camaro Z/28 се сдоби със сърце на състезател

Main April 3, 2013 | Speed-Press.com A- A+ 3895 views | no comments

Доказалият динамичните си качества двигател LS7 7.0L V-8 задвижва новия Camaro Z/28 от моделна 2014 година. Моторът е комбиниран с 6-степенната механична трансмисия TREMEC TR6060 с уникални компановка и подбор на предавателните числа съобразно качествата на LS7.
Двигателят Z/28 е адаптирана версия на агрегата LS7, използван в C6 Corvette Z06, конструиран съвместно с Corvette Racing. Приблизителната мощност на агрегата в новия Camaro Z/28 е 500 к.с. (373 кВт), макс. въртящ момент има стойност от 637 Нм, а максималните обороти, които той достига, са 7100 об/мин. Това гарантира широк оборотен диапазон, който е в основата на високата мощност и позволява на шофьора да задържа по-дълго една предавка, преди да стане необходимо да превключи на следващата при движение със състезателно темпо на пистата. Така двигателят се задържа в режим на висока мощност в името на постигане на по-добри времена на писта.
LS7 е най-мощният сериен двигател с атмосферно пълнене, създаван въобще някога от General Motors, и от появата си в края на 2005 година бе първият мотор на GM, получили сертификация на SAE за динамични агрегати.
Двигателят на оригиналния Z/28 от 1967 година е small-block с работен обем от 302 кубически инча (4,9 л), с мощност от 290 к.с. и въртящ момент от 393 Нм. Със своите алуминиеви цилиндров блок и глави, както и всмукателен колектор от композитни сплави, и разбира се, без тежък карбуратор, LS7 в Camaro Z/28 2014 тежи с приблизително 20% по-малко и генерира с почти 73% по-висока мощност от двигателя 302 от 1967 година.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...