Car Design News определи най-"дизайнерските" модели за 2006-а

Main February 8, 2007 | Auto-Press.net A- A+ 1072 views | no comments

Car Design News, най-голямото автомобилно списание за автомобилен дизайн в Европа с над 100 000 читатели месечно, обяви годишните си награди - Saab Aero X Concept спечели званията "Car Design of the Year 2006 – Concept", а Alfa 8C Competizione "Car Design of the Year 2006 – Production". Наградите са били определени с вот на читателите, които в голямата си част са автомобилни дизайнери, а самите те се смятат за най-престижни в света на автомобилния дизайн.

Наградата за най-добър концептуален дизайн грабна Saab Aero X, с 82% от гласувалите класирали го в тройката и 50% от всички гласове, поставили го на първо място. Определен като: "основна визия за марката" Aero X е създаден в Швеция от британския дизайнер Алекс Даниелс под ръководството на Ентъни Ло, шеф на развойния дизайн на Saab и на Браян Несбит, изпълнителен директор на GM Europe Design.

"С класическите си пропорции на спортен автомобил, иновативни детайли и драматичен единичен покрив, който допринесе много за успешния дебют на разработката в Женева през миналия март, Aero X е истинският концептуален автомобил на 2006-а година." - каза Брет Петърсън, редакционен директор на изданието.

Конкуренти на шведската лазработка бяха Citroen C-Metisse и Mazda Nagare, които бяха класирани съответно на второ и трето място.

За класиране на Alfa Romeo 8C Competizione в тройката бяха подадени 73% от гласовете. Колата беше показана на автосалон в Париж, като първи супер-модел на марката от десетилетия насам. Шеф-дизайнер на колата е Волфганг Егер, който е черпил вдъхновение от няколко класически за Alfa състезателни модела от златните години на миналия век. На второ място е класиран Audi R8, на трето Ferrari 599GTB.

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...