Caterham върна спомена за Монте Карло

Main September 9, 2010 | Speed-Press.com A- A+ 1418 views | no comments

Caterham пресъздаде спомена за елегантност, класа и богато спортно наследство в Монте Карло с най-новата си специална версия, сходна с легендарен модел от миналото. Тя носи името Caterham Seven Roadsport 125 Monaco.
Последното въплъщение на култовия Seven е близо до оригиналния дизайн на колата на Колин Чапман от 1957 г. Връщайки времето в златната ера на Монако Roadsport 125 е с алуминиева каросерия, с черни нос и калници, докато познатите червени и бели цветове от националния флаг на страната преминават по цялата дължина. В кокпита темата естествено е продължена с ръчно шит черен кожен салон. Уредите също са черни и светят в червено, като цветовата схема наподобява рулетка от казино от 50-те.
Двигателят е от Ford с обем 1,6 литра, с който може да развие 180 км/ч. Съотношението мощност към тегло е 227 к.с. на тон. 5-степенна скоростна кутия задвижва 500-килограмовото шаси, а ускорението от 0 до 96 км/ч отнема под 6 секунди.
Цената на Seven Roadster 125 Monaco е точно 20 995 паунда, като първите 20 автомобила ще се продадат с 1000 паунда по-евтино.

 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...